Momenteel ondersteunt Intels Centrino 2-chip voor laptops WiMax, maar daarbij gaat het slechts om de versie die gebruikmaakt van de 2,5 GHz-frequentie. Deze WiMax-versie wordt uitgerold in de VS, waar Clearwire nog dit jaar drie steden van de draadloze breedbandtechnologie hoopt te voorzien.

Overgebleven frequenties

Intel is een groot pleitbezorger van WiMax en investeerde forse bedragen in verschillende aanbieders van de nieuwe draadloze technologie. Volgens Garth Collier van Intel zal de chipproducent komend jaar ook markten buiten de VS ondersteunen "op 2,5 GHz en op andere frequenties".

Hoewel Collier hier niet nader op in ging, zal dat waarschijnlijk gaan om ondersteuning van de overgebleven 2,3 GHz en 3,5 GHz-frequenties die door het WiMax Forum zijn goedgekeurd.

Kip-ei-kwestie

Enkele WiMax-aanbieders in Zuid-Korea maken gebruik van de 2,3 GHz-frequentie, terwijl in Pakistan wordt gewerkt met het 3,5 GHz-spectrum. Wanneer WiMax-chips met die frequenties precies op de markt komen, is nog onbekend. "We hebben nog geen verschijningsdatum genoemd. Het is een kip-ei-kwestie, aangezien het afhangt van de ontwikkeling van de netwerken, hun bereik en de achterliggende vraag", aldus Collier.