De eerste processors die de nieuwe merknaam zullen krijgen, zijn de desktopchip met de codenaam Conroe (juli) en de Merom-laptopprocessor (augustus), zo heeft de chipfabrikant bekendgemaakt.

"Je zou kunnen zeggen dat we een beetje core-gek zijn", zegt woordvoerder Bill Kircos. "Het is een manier om te zeggen 'He, dit is je opa's computer niet'".

Intels nieuwe serverprocessor Woodcrest, die in juni het daglicht moet zien, maakt geen onderdeel uit van de nieuwe merkcampagne.

Alle drie de processors zijn ontwikkeld met Intels nieuwe 65-nanometerproductieproces. De blauwdruk hiervan wordt door Intel het Core Microarchitecture-ontwerp genoemd. Dit ontwerp zorgt ervoor dat Intel een basisarchitectuur heeft voor zijn consumenten-, game-, notebook- en zakelijke productlijnen.

Core 2 Duo

De nieuwe Intel-chips zullen behalve de overkoepelende merknaam Core 2 Duo een code krijgen om zich te kunnen onderscheiden. De code is opgebouwd uit een letter en vier cijfers.

De letter geeft het verbruik van de chip aan, waarbij U staat voor ultra low voltage (minder dan 15 Watt), L staat voor low voltage (15 tot 24 Watt), T staat voor standard mobile (25 tot 55 Watt), E staat voor standard desktop (55 tot 75 Watt) en X staat voor extreme (meer dan 75 Watt).

De vier cijfers corresponderen met het typenummer van de chip. Conroe-chips vallen in de 4000- of 6000-range en Merom in de 5000- of 7000-range.

Pentium-tijdperk Dit is de tweede aanpassing van Intels merknaambeleid sinds eind 2004. De chipfabrikant nam toen afscheid van het Pentium-tijdperk door zich niet langer te richten op de kloksnelheid maar juist op het cache-geheugen en dualcore-chips. Bron: Techworld