In een interview met CNet zegt Dadi Perlmutter, het hoofd van Intels productenafdeling, dat er nieuwe notebooks op stapel staan met de laatste Atom-chip van de processorfabrikant, die voorzien zijn van het besturingssysteem Android. De prijs van dergelijke notebooks begint bij 200 dollar. Dergelijke notebooks die voorzien zijn van een krachtiger Intel Core-processor gaan 399 tot 499 dollar kosten.

Nieuwe notebooks mogelijk convertibles

Perlmutter laat CNet in het ongewisse wat voor soort notebooks dat dan zijn, maar de nieuwssite gaat ervan uit dat het zal gaan om ‘convertibles’, notebooks met een afneembaar aanraakscherm of een aanraakscherm dat via scharnieren te draaien is in een tablet-modus.

Gevraagd naar dergelijke notebooks voorzien met Windows 8, meldt Perlmutter dat de bal bij Microsoft ligt, wat prijs betreft. Zoals de zaken er nu voorliggen, zullen dergelijke notebooks met Windows 8 “een iets hogere prijs” krijgen, zegt de Intel-topman. Microsoft werkt met Intel samen aan energiebesparende technologie in Windows Blue.

Nieuwe notebooks moeten het jaar redden

De nieuwe notebooks moeten de kwakkelende pc-markt weer wat recht trekken. Volgens Perlmutter trekt die markt in het tweede gedeelte van dit jaar al wat aan en zal het 2014 ingaan met een reeks nieuwe producten, gebaseerd op Intels nieuwe chiparchitectuur Haswell. Bij de nieuwe producten worden ook Ultrabooks verwacht die aantrekkelijker geprijsd zijn dan de huidige.

Intel meldde anderhalve week geleden dat het 25 procent minder winst draait vanwege de zwakkere pc-markt, maar zei toen ook al veel te verwachten van de nieuwe chips die gebaseerd zijn op de Haswell-architectuur. Over het hele jaar wil het bedrijf ondanks de slechtere economie een omzetstijging van 1 tot 5 procent halen.