Intel heeft nu officieel verklaard Android ook te porten naar Clover Trail. “Intel heeft plannen voor een andere versie van dit platform gericht op Android/Linux", schrijft een woordvoerder van de processormaker aan Computerworld.com. “Maar verder gaan wij niet in op de specificaties van dat platform of de marktsegmenten."

Intel heeft maandenlang laten weten dat Clover Trail geoptimaliseerd is voor Windows 8. HP, Acer en Lenovo hebben al Windows-tablets aangekondigd die werken op Clover Trail en Intel zegt dat er al 20 tablets in de maak zijn. Een aantal Clover Trail-tablets zijn al gedemonstreerd met Windows 8, maar geen enkele met Android.

Intel komt terug op eerder standpunt

Met de nieuwe mededeling komt Intel terug op een eerdere verklaring dat het niet actief bezig was met het werkend krijgen van Android op Clover Trail. Dat platform zou volledig gericht zijn op Windows 8, terwijl Android zijn plaats kon krijgen op de Atom-smartphonechip Medfield, ook op tablets. Motorola komt naar verluidt volgende week met een smartphone op Medfield.

Zowel in de markt voor tablets als in die voor smartphones loopt Intel achter concurrent ARM aan. Met Clover Trail en Windows 8 moet dat veranderen. Microsoft heeft de Windows RT-versie gemaakt voor het ARM-platform terwijl Intel Android 4.1 Jelly Bean al geport heeft naar Intel-smartphones.