Een woordvoerder van Intel bevestigt tegenover het Amerikaanse Computerworld dat het bedrijf plannen heeft om in het tweede kwartaal van 2008 1,8-inch en 2,5-inch SSD's op de markt waarbij de capaciteit varieert van 80 tot 160 GB. Intel zou daarmee een markt betreden die nu wordt gedomineerd door met name Toshiba, Samsung en SanDisk. Verdere details worden nog niet prijsgegeven.

Intel toonde begin dit jaar tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas een prototype van de hoogpresterende SSD. Verwacht wordt dat Intel de SSD-reeks begin april officieel lanceert tijdens het Intel Developer Forum in het Chinese Shanghai. Techworld zal uitgebreid verslag doen van dit evenement.

Imation

Tapegigant Imation kondigde afgelopen maandag zijn eerste SSD's aan die worden vervaardigd door Mtron Technologies. Het gaat om de MOBI 3000-reeks voor mobiele computers en de PRO 7000 voor high-end systemen.

Beide reeksen zijn voorzien van een SATA-interface en bieden 2,5-inch en 3,5-inch modellen. De MOBI 3000 heeft maximaal 32 GB flash-opslag en een adviesprijs vanaf 700 dollar. De PRO 7000 legt de lat op 64 GB en kost minimaal 1160 dollar.

Bron: Techworld