De 114.000 bewoners van Parintins, een stad die op een eiland in het Amazone-gebied ligt, kunnen nu snel internetten dankzij deze actie van Intel. Het breedbandnetwerk is in de eerste plaats bedoeld voor de gezondheidszorg en de onderwijsinstellingen in Parintins. Parintins is alleen bereikbaar per vliegtuig of met een 12-uur durende boottocht.

Intel heeft ook desktop-pc's gedoneerd en medische netwerkapparatuur aangesloten om de studenten en docenten eenvoudig toegang het geven tot de rest van de wereld. Volgens het Braziliaanse ministerie van Onderwijs telt Parintins 37.000 studenten en 1300 docenten.

Intel streeft ernaar om miljoenen mensen in Latijns-Amerika toegang te geven tot draadloos breedbandinternet. De plannen maken deel uit van het Intel Teach Program waarbij docenten wordt geleerd hoe ze nieuwe technologie├źn kunnen gebruiken in hun onderwijsprogramma.

Het eerste resultaat van de Intel-actie in Parintin is dat de Amazon University in de stad een medisch uitwisselprogramma gaat opzetten met een medische opleiding aan de universiteit in Soa Paulo.