Intel biedt voor 50 dollar een software-download waarmee extra threads en cache mogelijk worden op zijn nieuwe Pentium G6951-processor, meldt Engadget. Intel biedt hiervoor speciale upgradekaarten aan die ook via de site van BestBuy waren te vinden.

De G6951 lijkt sterk op de G6950 (2,8 GHz en 3 MB cachegeheugen). Met behulp van de speciale software is de processor op te waarderen naar een Pentium G6952, die wel beschikt over HyperThreading. Ook wordt het L3 cache met 1 MB vergroot naar 4 MB, schrijft Hardware.info.

Pilot

Volgens Engadget lijkt de nieuwe aanpak van Intel op de verkoop van extra wapens en functies bij games. Chipmakers verkopen vaker chips met kernen of cache die niet beschikbaar zijn, maar daarbij gaat het vaak om silicon die niet goed bleek te werken na het productieproces. In dit geval staan de functies al wel op de chip.

Intel noemt de nieuwe dienst Upgrade Service en promoot de methode als een manier om extra flexibiliteit te bieden aan resellers. "Klanten hebben nu meer mogelijkheden om extra prestaties of functies toe te voegen wanneer die nodig zijn. In 2010 rollen we een kleine pilot uit met upgrades voor de Pentium G6951-chips", aldus de chipfabrikant. Intel test de low-end processor momenteel alleen in een beperkt aantal landen.