Het Engelse Imagination Technologies ontwikkelt onder andere de technologie die gebruikt wordt in grafische chips van de iPhone 3G. De firma levert daarnaast ook chips aan Samsung en Intel.

Intel heeft niet alleen een licentie op de gratische chips van Imagination, maar maakt in zijn Atom processors ook gebruik van de PowerVR technologie van de fabrikant.

Intel vergrootte zijn aandeel van 2,6 procent naar 3,04 procent. Daarnaast waarschuwt de firma dat het een overnamebod overweegt wanneer een andere partij de Imagination wil overnemen. Daarmee lijkt Intel vooral een mogelijke overname door Apple te willen voorkomen. In het theoretische geval dat Apple Imagination Technologies overneemt, zou Intel voor de toekomst van zijn chips afhankelijk worden van Apple.

Apple en Intel vormen normaal gesproken coalitiepartners. Intel levert sinds 2005 processors voor APple computers en servers. Daarvoor maakte Apple gebruik van de PowerPC architectuur van IBM en Freescale, dat destijds onderdeel was van Motorola.