Intel wil een nieuwe manager aannemen die de Android-ontwikkeling van de volgende generatie chips, genaamd Broadwell, gaat leiden. Dat meldt de News Service van Webwereld-uitgever IDG. Broadwell is de opvolger van de huidige Haswell-generatie van chips voor laptops en desktops.

De vacature voor de 'Android System Software Program Manager' hint erop dat de Android-ondersteuning ook na Broadwell zal doorgaan. Tot nu toe optimaliseerde intel zijn Core-processors alleen voor Windows. Intel ondersteunt wel Android in zijn energiezuinige Atom-chip voor tablets en smartphones. De Core-chips hebben geavanceerdere instructiesets en grafische mogelijkheden dan de Atom-reeks.

AMD

Ook concurrent AMD zei eerder deze maand al dat het zich bij de chipontwikkeling niet alleen meer op Windows zou richten, maar ook processors zal optimaliseren voor Android en Chrome OS, vanwege de vraag van klanten. Zowel Intel als AMD hebben last van de tegenvallende verkopen van Windows 8-pc's en -tablets.

De Broadwell-generatie betekent voor Intel een overgang naar een 14 nanometer-proces. Een deel van de nieuwe chips wordt geproduceerd in Intels Ierse fabriek.