Op 12 maart 2003 introduceerde Intel de Centrino (plaatje 1). De chipset bundelde een processor (zoals later de Intel Core Duo op plaatje 3) met een 802.11-chip en verschillende versies van het platform hebben ondertussen het levenslicht gezien. Intel bouwde de chipset voor OEM's om laptops te voorzien van een een solide basis om een apparaat omheen te bouwen.

Travelmate tot XPS 13

De chipset vond in 2003 zijn weg naar inmiddels klassieke beestjes als Acers Travelmate 800. De Centrino staat aan de basis van laptops in Dells Latitude-lijn (plaatje 5), Toshiba's Satellite Pro-serie (plaatje 6) en Sony Vaio Z-serie (plaatje 7). Ook nieuwe Ultrabooks als Dells XPS 13 (plaatje 8) zijn voorzien van de chipset.

Centrino groeide uit tot een van Intels succesverhalen, onder meer vanwege de energiezuinige aanpak van de chipset. Door het niet hoeven implementeren van een aparte WiFi-adapter en bijbehorende componenten werden mobiele computers lichter, dunner en energiezuiniger.

Mythbusters

Mythbusters Adam Savage en Jamie Hyneman onderzochten hoe ver mobiele computers zijn gekomen in pakweg 40 jaar en Intel laat trots zien hoe de twee op een Intel Centrino laptop werken. Als tafel wordt een van de oudste 'mobiele' computers gebruikt uit 1971 (plaatje 9).