De OneBox 1.0 is een IBM i5-server met enterprise resource planning (erp) software. Inbegrepen zijn onder meer Movex 12.4 Java, Movex Workplace, Movex Companion en de Movex Information Engine.

Volgens Intentia is de server niet alleen makkelijker te beheren en te onderhouden, maar kunnen systeembeheerders ook hun beveiliging verbeteren. Ook zou de OneBox de mogelijkheid bieden om het aantal servers te verlagen.

"Kleinere ondernemingen kunnen de totale kosten van hun it-infrastructuur reduceren en profiteren van een open architectuur", belooft Lars Wettergren van Intentia. "Het is een toekomstvaste investering."

Intentia werkt al langer samen met IBM, maar bracht voorheen alleen producten uit voor grote en middelgrote bedrijven. Momenteel werken al vijftig pilotklanten met OneBox 1.0.

OneBox is verkrijgbaar via Intentia, IBM en IBM Business Partners. Intentia wil geen 'vanaf-prijzen' noemen, omdat deze afhankelijk zijn van meerdere factoren, zoals implementatie, hardwareconfiguratie en dergelijke. Bron: Techworld