De vorige zomer ingezette proef loopt volgens Frank Meijnerhof van Digitenne voorspoedig. "De proefpersonen hebben zeer positieve ervaringen." Eerder sprak KPN de hoop uit dat de zogenoemde dvb-h-toestellen nog dit jaar op de markt zouden komen, maar dit wordt nu volgend jaar.

Dvb-h is de standaard die gebruikt wordt voor het uitzenden van live beelden op mobieltjes. Hierbij is een zeer goede geluids- en beeldkwaliteit mogelijk. Voor de proef wordt hierbij gebruikgemaakt van de digitale beelden die nu ook al via Digitenne worden doorgegeven.

Het proefpanel zou bereid zijn zo'n tien tot vijftien euro per maand te betalen voor het ontvangen van live beelden op hun mobiel. In eerste instantie zullen zo'n vijftien gewone televisiekanalen worden doorgegeven, plus een aantal radiokanalen.

In een tweede fase, grofweg zes maanden later, zal daar specifieke content voor mobieltjes aan worden toegevoegd. Volgens Meijerhof liggen hier voor zowel adverteerders (het benaderen van specifieke doelgroepen) en contentleveranciers uitgekiende mogelijkheden.

Tot slot wordt in een derde fase meer interactiviteit mogelijk. Hierbij is dan wel een combinatie van dvb-h en umts nodig.