De bug heeft waarschijnlijk invloed op alle soorten apparaten die de nieuwe firmware draaien. Op het gebruikersforum van Apple wordt geklaagd dat binnen 20 minuten 20 procent van de batterij wordt gebruikt terwijl de iPhone in kwestie niet wordt gebruikt. Ook na het afsluiten van applicaties die op de achtergrond draaien gaat de overgebleven batterijduur snel achteruit, blijkt uit reacties van gebruikers.

Oorzaak onbekend

Wat de oorzaak is van de problemen is onbekend. Wel wordt er gespculeerd dat het aan de nieuwe Javascript engine van Safari zou kunnen liggen. anderen merken op dat de problemen pas ontstaan na het het restoren van de data. Als dat restoren niet gebeurt zou de batterij het prima uithouden. Maar zekerheid is er niet.

In 2009 waren er vergelijkbare batterijproblemen na de update naar firmware 3.1. Toen er vorig jaar werd opvergestapt op iOS 4 hebben gebruikers van de iPhone 3G maandenlang stevige problemen gehad met het functioneren van hun telefoon, na de update werd hij erg traag. Pas een paar maanden later werd dat probleem verholpen met een nieuwe update.