De nu verkochte 3 miljoen Apple-tablets zijn de modellen met alleen WiFi. De varianten met ook 3G- of 4G-verbindingsmogelijkheid komen over enkele weken uit, allereerst in de Verenigde Staten. Andere landen krijgen later dit jaar de beschikbaarheid over de zogeheten WiFi+cellular iPads. Die kosten gemiddeld zo'n 130 euro meer dan de WiFi-only modellen.

Optelsom

Apple maakt niet bekend hoeveel van de verkochte 3 miljoen nieuwe iPads de kleinere (7,9 inch) uitvoering zijn, en hoeveel de verbeterde reguliere (9,7 inch) uitvoering. Laatstgenoemde is de vervanger voor de iPad 3, die in de nieuwe incarnatie een flink snellere processor met ook krachtigere grafische chip (gpu) heeft.

De derde generatie van de iPad, die in maart dit jaar is uitgekomen, is in het eerste weekend 1,5 miljoen keer verkocht. Dat betrof de modellen met alleen WiFi. Bij de komst van de iPad 3 waren wel direct varianten met ook 3G verkrijgbaar. De totale verkoop lag toen op 3 miljoen stuks. De nu achterhaalde iPad 3 (officieel 'de nieuwe iPad' geheten) is bij Apple zelf niet meer verkrijgbaar.

Update:

Verduidelijkt dat de door Apple aangehaalde verkoopverdubbeling gaat om WiFi-iPads (4 en mini) vergeleken met WiFi-iPads (3).