Forrester baseert zich op een onderzoek onder meer dan 4000 Amerikanen, waarvan de meerderheid zegt eerder een e-reader te kopen dan een iPad. Pas in 2012 zal de gehele tablet pc-markt groter zijn dan die van e-readers. In 2015 zullen bijna 30 miljoen Amerikanen een e-reader bezitten, zo zegt Forrester-onderzoeker James McQuivey in een blogpost.

Volgens McQuivey is in 2015 wel bijna het verzadigingspunt voor de e-reader in de Verenigde Staten bereikt. Volgens hem bestaat de markt voor de e-reader uit mensen die minimaal twee boeken per maand lezen en dat zijn er circa 30 miljoen in de US.

Prijzen nog lager

In 2015 zullen er e-readers zijn die slechts 49 dollar zullen kosten en voor 99 dollar kan je er dan al eentje kopen die ook nog eens van goede kwaliteit is, zo meent McQuivey. Hij denkt dat sommige leveranciers al voor de Kerst met apparaten komen die voor een dergelijke aantrekkelijke prijs te koop zijn, zoals de Sony Pocket Reader. Sony startte vorige maand al met prijsverlagingen, waarna Amazon volgde met zijn Kindle.

Wel zal er in 2015 concurrentie ontstaan tussen de duurdere e-readers en de instapmodellen van tablet pc’s. De (technische) verschillen tussen die twee zullen op dat prijsniveau nihil zijn, denkt McQuivey.