De analisten, aangehaald door de Taiwanese nieuwssite DigiTimes, komen tot dat grote aantal geproduceerde iPads door de orders van Apple bij componentenleveranciers op te tellen. Uit die analyse wordt geconcludeerd dat Apple deze maand 2,4 miljoen iPads laat produceren.

Flink aanbod

De verwachting is dat die productiehoeveelheid ook in de komende maanden wordt gehaald. Als die cijfers correct zijn, worden er veel meer iPads in de markt gezet dan marktonderzoekers eerder hadden voorspeld. Daarnaast is het nog steeds de vraag wat de (mogelijke) afzet van dergelijke grote aantallen iPads gaat doen met het marktaandeel van netbooks.

Apple meldde eerder een verkoop van 2 miljoen stuks van zijn tablet in de eerste zestig dagen sinds de lancering ervan in de Verenigde Staten. Daarna kwam de marktintroductie in Australië, Canada, Duitsland, Frankrijk, Italië, Japan, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland en steeg de verkoop naar 3 miljoen binnen tachtig dagen. Eind juli komt de iPad ook naar Nederland, België, Hongkong, Ierland, Luxemburg, Mexico, Nieuw-Zeeland, Oostenrijk en Singapore.

Bron: Channelworld.