Online zal de diensten later dit jaar gaan aanbieden, te beginnen in Almere. Dat maken beide bedrijven nu bekend. Het gaat naast breedband internet tot 100 Megabit per seconde (Mbps) ook om digitale TV, Video on Demand en telefonie over IP. Telecomreus KPN biedt al digitale tv en snel internet via het glasnet van partner Reggefiber, waar het een flink belang in heeft.

Blij

"Wij zijn heel blij met glasvezel. Daarom willen we iedereen in Nederland internet via glasvezel aanbieden, te beginnen in Almere", aldus Online op de glasvezelsite.

Directeur Bert Nijboer van Reggefiber is ook opgetogen: “Wij zijn blij dat een belangrijke partij als Online diensten wil aanbieden via glasvezel. Ons open glasvezelnetwerk biedt voldoende ruimte om de ambities van Online waar te maken."

Rechtszaak

Opmerkelijk is overigens dat Online één van de partijen is die bezwaar maken tegen de joint venture van KPN en Reggefiber. Die twee willen samen heel Nederland verglazen. Naast Online hebben ook Ziggo, UPC, BBned, Tele2 en Scarlet beroep aangetekend tegen de goedkeuring van de Opta en de NMa.

Die toezichthouders besloten eind vorig jaar dat de joint venture van KPN en Reggefiber mag. Voorwaarden zijn wel dat het glasvezelnetwerk open blijft en dat het maandelijkse hurentarief niet boven de 14,50 tot 17,50 euro uitkomt. Dat laatste is nog afhankelijk van de regio in Nederland.