Bijna eenderde van de ict-respondenten blijkt überhaupt zijn ogen niet open te houden voor een andere functie. Het overgrote deel, 54 procent, hoeft ook niet weg, maar geeft zo nu en dan zijn ogen de kost. Slechts 15 procent is echt actief op zoek naar een baan. Binnen die groep vallen ook de werklozen.

Werkgevers voelen het in hun portemonnee als ze it’ers tot een overstap willen bewegen. Bijna de helft van de ondervraagde ict’ers is te porren voor een nieuwe functie als dat een aanmerkelijk hoger salaris oplevert. Ook het voorleggen van een contract voor onbepaalde tijd helpt: 54 procent van de it’ers is dan wel te verleiden tot een sollicitatiegesprek.

[index date=201309252040]Salariseisen[/index]

Als de onderzoekers meer inzoomen op de salariseisen van it’ers, blijkt dat 42 procent minimaal een salarisverhoging tussen de 251 en 500 bruto per maand verlangt. 15 procent doet het voor niet minder dan een stijging van 501 tot 750 euro bruto per maand, en nog eens 9 procent verlangt zelfs meer dan 750 euro bovenop zijn huidige salaris.

De op één na grootste groep respondenten, 26 procent, is ook tevreden met een verhoging van tussen de 101 en 250 euro bruto maandelijks. De kleinste groep, van 8 procent, is met minder dan 100 euro al te prikkelen voor een overstap.