Japan probeert met deze volledig driedimensionale holografische projectie in stadions de FIFA over te halen het WK van 2022 aan Japan te gunnen. Daarmee wil het land naar eigen zeggen het plezier dat mensen aan voetbal beleven niet alleen in het eigen land houden, maar mensen overal ter wereld mee laten genieten.

Middenin het spel

De techniek heet Free Viewpoint Vision en is nog niet helemaal doorontwikkeld. Het geeft fans ook de mogelijkheid om het spel te bekijken alsof ze er middenin staan. Als het systeem echt gebouwd wordt, krijgen kijkers dezelfde camerahoeken die voorheen alleen mogelijk waren in videogames. Er is overigens geen 3D-bril nodig om de hologrammen in 3D te kunnen bekijken.

Japan werkt ook aan een automatisch vertaalsysteem dat, als het uiteindelijk functioneert, wel heel veel weg heeft van de 'universal translator' die gebruikt wordt in Star Trek. FIFA doet geen uitspraken over de ideeën van Japan. De voetbalbond wijst er op dat er nog veel andere landen meedingen om het WK 2022 binnen te halen.