Dat heeft Red Hat bekendgemaakt. JBoss Operations Network is de op agents gebaseerde verzameling van beheertools voor de JBoss applicatieserver. De code van ON 2.0 is gestoeld op het eerder dit jaar gestarte RHQ project.

JON bestaat uit vier componenten die onafhankelijk van elkaar draaien, maar drie daarvan (de beheertool, de inventarismodule en de updatefunctie) behoren eigenlijk tot de kern van de omgeving. Het tooltje voor monitoring is optioneel.

Bestaande functionaliteiten in JON, zoals auto-discovery van hulpbronnen tussen OS en applicatie en centraal configuratiebeheer, zijn meegenomen voor 2.0. Nieuw is de agent (die vanaf afstand met een prompt in is te stellen), nieuwe API's voor interop, en True SSL-encryptie in de communicatie tussen server en agent.

Met Operations Network hoopt Red Hat zijn in februari afgekondigde JBoss-offensief op middlewaregebied voort te zetten. JON 2.0 is voorlopig het laatste schot dat het bedrijf expliciet had aangekondigd, na onder andere BlackTie en JBoss DNA. Bron: Techworld