Jobs begon zijn keynote speech op een speciaal evenement in San Francisco geëmotioneerd, door te vertellen over zijn levertransplantatie. "Zoals sommigen van u wellicht weten heb ik ongeveer vijf maanden geleden een levertransplantatie gehad. Dus heb ik nu de lever van een iemand van rond de 25 die overleed in een auto-ongeluk. Die persoon was ruimhartig genoeg om organen te doneren, en ik zou niet hier staan zonder dergelijke vrijgevigheid", zei Jobs.

Op hardwaregebied was de meest opvallende aankondiging de iPod nano met ingebouwde videocamera. Ook heeft de nieuwe iPod een ingebouwde FM-radio met de mogelijkheid live radio te pauzeren, iTunes Tagging en een stappenteller. Het goedkoopste model kost 139 euro.

iPod touch

De iPod touch krijgt opmerkelijk genoeg geen videocamera. Wel beloven twee nieuwe modellen 50 procent sneller te zijn. Phil Schiller, die de minder belangrijke aankondigingen deed op het evenement, zette iPod touch uitdrukkelijk neer als gameconsole, die concurreert met de PSP van Sony en de DS van Nintendo. Hij wees op het grote aantal games in de iTunes Store vergeleken met het aanbod van de concurrentie. De nieuwe modellen kosten 279 euro (32 GB) en 369 euro (64 GB).

Op softwaregebied presenteerde Jobs iTunes 9. Een nieuwe functie, iTunes LP, moet digitale muziek het gevoel van een traditioneel muziekalbum geven. Bepaalde albums zijn voorzien van livevideo's, songteksten, artwork, albumteksten, interviews, foto's en credits. Een andere functie, Thuisdeling, maakt het mogelijk om iTunes-bibliotheken te kopieren naar vijf gemachtigde computers in een thuisnetwerk.

Nieuwe firmware

Ook is er firmware update naar OS 3.1 voor de iPhone en de iPod touch, die voor beide toestellen gratis is. Veel nieuws onder de zon is er niet in de nieuwe firmware. De al voor muziek gebruikte Genius-functie gaat nu ook applicaties aanraden op basis van door de gebruiker gedownloade apps. Ook gaat Apple ringtones verkopen op de iPhone en iPod touch. Er zijn 30.000 ringtones en ze kosten 1,29 dollar per stuk.

Tenslotte kondigde Apple prijsverlagingen aan voor de iPod shuffle. De shuffle is vanaf verkrijgbaar in een nieuw model van 2 GB voor 55 euro en een model van 4 GB voor 75 euro. De De iPod classic blijft even duur, maar krijgt een grotere capaciteit: 160 GB in plaats van 120 GB.