Google Sites is een door en door 'vergoogelde' versie van JotSpot, de wikimaker die in 2006 werd overgenomen. Maar het woord wiki wordt door Google zorgvuldig vermeden. Sites is ideaal voor het bouwen van 'team sites', zoals een intranet, een projectsite of een schoolpresentatie, belooft Google.

Vergaarbak

Google Sites is een online vergaarbak voor andere bestaande Google-functionaliteiten, zoals Docs, Apps, YouTube en Picasa. Gebruikers kunnen documenten, video's, foto's, kalender en bestanden plaatsen, aanpassen en delen met een geselecteerde groep of met iedereen. Ook kunnen naar believen Google gadgets worden toegevoegd.

Op termijn zal ook een Application Programming Interface (api) beschikbaar worden gesteld, zodat externe ontwikkelaars Google Sites met eigen code of applicaties kunnen versmelten. Sites is het logische vervolg op Google Apps Team, dat recentelijk werd onthuld. De combinatie is geschikt als (bedrijfs-)intranet, maar dan zonder tussenkomst van het de IT-afdeling.

'Sharepoint-killer'

Matthew Glotzbach, Google's Management Director of Enterprise noemt het zelfs een 'Microsoft Sharepoint killer' omdat het vergelijkbare functionaliteit biedt voor zakelijke samenwerking zonder dure Microsoft software, zo meldt Techcrunch.

Bron: Techworld