Bewoners van het nieuwbouwproject Woerdblok in Naaldwijk hebben de primeur. Vanaf vrijdag kunnen zij alle kabeldiensten van CAIW via glasvezelkabel afnemen. De eerste klanten zijn inmiddels aangesloten.

De klanten in de nieuwbouwwijk kunnen kiezen uit twee bundels, beide met radio, tv, internet en spraak. Beide bundels bieden zo'n honderd digitale tv-kanalen en ruim veertig radiokanalen. Verder kan er goedkoop mee gebeld worden. Zo zijn er geen telefoontikken bij bellen naar vaste nummers in Nederland.

De bundels verschillen in de snelheid van de internetverbindingen. De bundel van 69,90 euro per maand biedt een internetverbinding van 10 Mbps download/upload. Voor 99,90 euro is er een verbinding van 30 Mbps download/upload beschikbaar.

CAIW verwacht dat in de toekomst glasvezel langzamerhand de rol van de vertrouwde coax-verbinding gaat overnemen. Het nieuwbouwproject Woerdblok biedt volgens de kabelaar een mooie gelegenheid om fiber to the home eens uit te proberen.

De stap van het kabelbedrijf is opmerkelijk. Tot nu toe toonde de Nederlandse kabelsector zich geen warm voorstander van de aanleg van glasvezelnetwerken tot in de meterkast. Het bestaande coax-netwerk zou nog prima functioneren en de hoge investeringen niet rechtvaardigen.

Het bedrijf, dat actief is in onder meer Westland, Midden-Delfland, Maassluis, Aalsmeer, Uithoorn en een deel van Den Haag, bedient bijna 90.000 radio- en televisieabonnees en bijna 65.000 kabelinternetabonnees.