Onderzocht wordt hoe digitaal gebruik van de FM-band mogelijk kan worden gemaakt. Hierbij moet vooral gedacht worden aan FMeXtra, die enkele commerciële zenders al toepassen.

Het gaat om een technologie die is ontwikkeld door het Amerikaanse bedrijf Digital Radio Express. Dit systeem gebruikt de restcapaciteit binnen het 102 FM-spectrum. In feite wordt een extra kanaal meegezonden. Voor de ontvangst van de uitzendingen is echter wel weer een FMeXtra ontvanger nodig. Dit soort toestellen kost al gauw iets van 160 euro, en is in Nederland nog niet verkrijgbaar.

Talpa Radio en de Sky Radio waren tot voor kort de enige partijen die gebruikmaken van FMeXtra. Sky Radio zendt via haar zender in Hilversum (101.2 FM) het signaal van TMF Radio digitaal mee, terwijl Radio 538 via een aantal van haar zenders Radio 10 Gold en Juize.FM meezendt.

Ook de publieke omroepen onderzoeken deze mogelijkheden, onder meer voor Radio 6, dat nu alleen via internet en de kabel is te ontvangen. Ook urban muziekzender FunX kan op deze manier worden gedistribueerd. Wild FM, BNR en Arrow Classic Rock zijn bezig met testen.

Verder zal de vergunningverlening van de TDAB frequenties worden afgerond, maar daarvoor bestaat vanuit de commerciële omroepen vooralsnog weinig belangstelling. Het Nederlandse bedrijf dB Europe wil er wel gebruik van maken. TDAB zou een concurrent kunnen worden voor DVB (in Nederland bekend van Digitenne).

Begin 2008 zal ook een aantal frequenties in de 2,6 GHz band worden geveild voor mobiele communicatiediensten, zoals mobiele telefonie en WiMAX. Verschillende partijen zijn daarin geïnteresseerd, waaronder KPN en Casema. Via WiMAX zou draadloos internet, televisie, radio en telefonie kunnen worden aangeboden, met name in afgelegen gebieden.