Een speciale aandeelhouderscommissie die de twee nieuwe bieders heeft toegelaten in de machtsstrijd om PC-fabrikant Dell, vindt zowel het bod van Blackstone als het bod van grootaandeelhouder Carl Icahn beter dan het bod van Michael Dell en diens investeringspartner Silver Lake. Het zijn volgens The New York Times nog biedingen onder voorbehoud. Een beter gefundeerd bod zal in de komende weken moeten komen.

Oprichter Michael Dell wil met Silver Lake en Microsoft het bedrijf van de beurs halen en biedt de huidige aandeelhouders 13,65 dollar per aandeel. Maar Blackstone heeft nu een aanbod gedaan dat ongeveer overeenkomt met 14,25 dollar per aandeel. Icahn gaat daar nog eens overheen door 15 dollar per aandeel te bieden, maar hij wil slechts 58 procent van de aandelen. De rest van de waardepapieren mag van hem aan de beurs blijven.

Michael Dell zoekt mogelijk nieuwe partners

Volgens Dell, zo zegt Associated Press, is Michael Dell nu van plan “met steun van andere partijen" te komen met een nieuw voorstel voor de overname van het bedrijf. Zijn huidige investeringspartner Silver Lake heeft zijn bod al zes keer verhoogd in de onderhandelingen met de commissie die de belangen van de aandeelhouders bewaakt. Silver Lake gaat nu tot 4 miljard.

Volgens de aandeelhouders is dat nog te laag. Southeastern Asset Management, na Michael Dell de grootste aandeelhouder, vindt 24 dollar per aandeel dichter bij de werkelijke waarde komen. Daar zitten de drie huidige bieders nog ver vanaf. Een van de redenen voor Southeastern om de waarde van Dell zo hoog in te schatten, is de enorme geldmassa die het bedrijf heeft staan op buitenlandse bankrekeningen, waarover het geen of nauwelijks belasting betaalt.