De nieuwe versie van het framework, Kaseya 2008, komt eind volgende maand op de markt. Het is gebaseerd op een agent-servertechnologie, en bedoeld voor webbased beheer op afstand door managed service providers en ict-afdelingen. Meegeleverd wordt een API voor integratie in een bestaande omgeving.

Het bedrijf beweert dat de verbindingsarchitectuur het verschil moet maken met andere beheerpakketten. "Normaal wacht een agent op instructies van buiten, luisteren ze en voeren ze hun opdracht uit," zegt Matthé Smit, evangelist bij Kaseya. "Daar zitten wat problemen aan: de verbinding is bijvoorbeeld niet altijd aanwezig of beveiligingen verhinderen contact, waardoor je al snel een VPN of iets dergelijks moet aanleggen, wat tijd kost." De agent van dit pakket zit om die reden anders in elkaar: in plaats van dat het luistert en ontvangt, komt het zelf pakketten halen. Daarmee, zo zegt Smit, "is het vooral geschikt voor het beheer van mobiele apparaten."

Aan dat systeem is volgens het bedrijf wat gesleuteld, met betere compressie om bandbreedte te sparen. Een ander speerpunt is de verruimde ondersteuning, waardoor ook de Intel Core-2 gebaseerde moederborden mogelijkheden voor hardwarebeheer krijgen.

De ondersteuning voor de Mac is volgens Smit een eerste stap naar platformonafhankelijkheid. "We zijn voor toekomstige versies bezig met ondersteuning voor Linux en Unix," zegt hij. Bron: Techworld