Met deze gebruikersrapporten wil KDE een basis leggen voor de final release van versie 4.2, die voor eind januari gepland staat. Sinds afgelopen week hebben de ontwikkelaars maar liefst 885 bugs uit de broncode gevist.

De belangrijkste verandering in Caterpillar is de verfijning van de desktop-shell Plasma en de windowmanager. Beiden zijn voorzien van nieuwe effecten en draaien een stuk stabieler dan onder voorganger 4.1. Bovendien is de multi screen-support verbeterd, waardoor KDE nu ook bugvrij bekeken kan worden vanaf meerdere beeldschermen.

Daarnaast is er een aantal verbeteringen doorgevoerd in de applicaties Dolphin (bestandsbeheer), Konqueror, KMail (e-mailcliënt), KWrite (tekstverwerking), Kontact (persoonlijke informatiemanager), en heeft het KDE-team een nieuwe printerconfiguratie ontwikkeld die de problemen van versie 4.1 verhelpt. Windows-gebruikers zullen merken dat de transferprotocollen SFTP en FISH nu ook ondersteund worden.

Een lijst met beoogde toekomstige veranderingen is hier te vinden. Caterpillar is te downloaden via de KDE 4.2 Beta 1 info page, alhoewel de KDE-ontwikkelaars benadrukken dat deze bèta nog niet geschikt is voor regulier gebruik. Bron: Techworld