Sysadmin Appreciation Day is ooit in het leven geroepen omdat systeembeheerders vaak ondergewaardeerd worden. Zij worden namelijk meer geassocieerd met problemen en beperkingen voor gebruikers, dan met hun echte werk. Op de achtergrond hebben beheerders de handen vol en moeten ze flink blijven studeren om ict-systemen optimaal te laten draaien en goed te onderhouden voor de organisatie.

Onmisbaar

Zonder de inzet van de sysadmin, zouden dingen al snel in de soep draaien met onze hedendaagse afhankelijkheid van ict. Toch ziet de gemiddelde werknemer zijn systeembeheerder slechts als die zijn werk komt onderbreken voor het installeren van een patch of wanneer de werknemer een belangrijk bestand kwijt is. Het is om die onderwaardering en misvatting dat de initiatiefnemers van sysadminday deze dag in het leven hebben geroepen.

Verkiezing

Onze zustersite Techworld houdt jaarlijks de Sysadmin van het jaar verkiezing. Dit jaar zijn er 248 aanmeldingen binnengekomen voor 135 unieke sysadmins die verdeeld over het hele land het vak van systeembeheer met verve uitvoeren.

Techworld heeft alle aanmeldingen verwerkt en naar aanleiding van de jaarlijkse enquête zijn er nu 10 finalisten geselecteerd. Zij dingen mee naar de titel die onsterfelijke roem oplevert en de prijzen die daarbij horen: een HP Pavilion notebook en de Compu'Train-cursus Installing and Configuring Windows 7 Client t.w.v. 1606,50 euro.

De tien finalisten worden elk geïnterviewd. Die artikelen zullen dagelijks te lezen zijn op Techworld.