Het bedrijf is deze week in Barcelona intern aan het bespreken hoe de strategie precies zal worden ingevuld. Bekend is wel dat de ES3000 serverlijn zal worden uitgerust met Xeon quadcores, terwijl er ook een nieuwe telg op stapel staat, de twee-socket ES3215L. Unisys gaat verder een bladeserver op de markt zetten, gebaseerd op de aloude ES5000. Later dit jaar wordt de ES7000 op de markt gebracht, in samenwerking met NEC.

Maar Unisys probeert in de aankondiging vooral de aandacht op de software, in samenwerking met Enigmatic en Scalent. De eerste gaat de beheerpakketten leveren, terwijl de tweede voor de virtualisatiediensten zorgt. Overkoepelend heet de hele zwik de Infrastructure Management Suite, Uiteindelijk, zo beweert het bedrijf, zal Unisys op die manier een real-time infrastructuur op poten zetten, een modeterm voor een dynamische ict-omgeving geheel toegesneden op het zakenmodel van de klant.

Op hardwaregebied verschilt Unisys niet met beoogde concurrenten als HP en Sun, zo zegt IDC analist Jean Bozman tegenover de nieuwsdienst van IDG. Het zijn de software- en consulentendiensten waar het bedrijf op inzet. "Het gaat ze er niet om op alle producten een Unisys-stikker te plakken. De waarde ligt erin dat ze hun ervaring met klantencontact toepassen om producten te laten werken als één oplossing," zegt Bozman.

Daardoor zal het bedrijf ook zwaar gaan leunen op partners. Zo zullen naast de software ook de servers van een andere fabrikant komen, maar wel het Unisyslogo dragen. Welke fabrikant dat gaat zijn wil Unisys nog niet kwijt.

Het bedrijf verkeert in financieel zwaar weer, en hoopt daar uit te komen door hun doelmarkt iets naar beneden bij te stellen. Unisys is traditioneel altijd een leverancier geweest voor de high-end markt. Nu wil het bedrijf zijn pijlen iets meer naar beneden richten, namelijk het hogere eind van de middenmarkt. Bron: Techworld