In 2005 is Skype voor 2,6 miljard dollar overgenomen door eBay, maar dat bedrijf heeft tot nu toe niets nuttigs met de nieuwe aanwinst kunnen doen. Eerder deze maand zei John Donahoe van eBay nog tegen The Times dat er geen synergie was tussen de twee bedrijven. Gelukkig voor eBay is Skype geen molensteen om de nek, aangezien het de omzet vorig jaar met 26 procent zag stijgen. Daardoor zou Skype het zeker goed doen als "standalone business", aldus Donahoe.

Die commentaren van Donahoe hebben tot speculaties geleid en nu wordt er dus in verschillende bronnen een naam gefluisterd van een eventuele koper: Google. AT&T en Verizon zijn ook genoemd, maar over het algemeen wordt Google als de beste kandidaat gezien, omdat Skype perfect zou passen in de portefolio van dat bedrijf. Google laat mensen al met elkaar communiceren door onder andere Gmail, Blogger en YouTube. Een VoIP-dienst zou daar perfect in passen. Android kan trouwens ook best een geïntegreerde VoIP-client gebruiken. En waarom zou Google zelf een dienst bouwen als eBay er vanaf wil?

Als Google Skype eenmaal heeft gekocht, kunnen de speculaties beginnen of en wanneer Google het protocol van Skype open zal maken.

Bron: Techworld