Windows Server 2012 is af

De ontwikkeling van de code voor Windows 8 is afgerond en daarmee ook die voor de bijbehorende servervariant. Windows Server 2012 heeft de RTM-fase (release to manufacturing) bereikt, net zoals het voor deze Windows-generatie bedoelde ontwikkelpakket Visual Studio 2012.

De definitieve releases van Windows 8 en Visual Studio 2012 zijn vanaf 15 augustus te downloaden voor betalende abonnees van TechNet (voor beheerders) en MSDN (voor developers). De nieuwe versie van Windows Server is vanaf 4 september algemeen beschikbaar voor evaluatie en aankoop, meldt Microsoft. Het bedrijf lanceert dan officieel zijn 'Cloud OS'.

Huawei onderzoekt routergaten

Huawei voert onderzoek uit naar de beveiligingsgaten die volgens twee Duitse hackers in grote getale aanwezig zijn in de bedrijfsrouters van de Chinese fabrikant. De op Defcon geperesenteerde gaten zitten in zowel mkb-routers als zwaardere enterprise-routers, die daardoor op afstand zijn te kapen.

De ontdekkers denken dat ook andere Huawei-producten kwetsbaarheden bevatten, maar hebben dat niet kunnen uitzoeken. Zij hebben de fabrikant ook openlijk gehekeld omdat die geen duidelijk securitybeleid en securitymeldpunt zou hebben. Huawei spreekt dit met klem tegen, meldt de Britse ict-nieuwssite The Register. De Chinese firma roept security-onderzoekers op ontdekkingen netjes te melden en niet zomaar te openbaren.

FTC wil strengere privacyregels

De Federal Trade Commission (FTC) wil strengere privacyregels opleggen aan niet alleen websitebeheerders maar ook de aanbieders van applicaties en plugins voor social media of op smartphones. De FTC wil meer bescherming van kinderen afdwingen op het internet. Ook het verzamelen van data wordt aan banden gelegd, meldt persbureau AFP.

Het gaat vooral om indirecte privacy-inbreuken. Door het integreren van applicaties of diensten van anderen kan een beheerder van een op kinderen gerichte website onbedoeld toch inbreuk maken op die privacyregels. De voorstellen van de FTC moeten de huidige wet COPPA (Children's Online Privacy Protection Act) versterken.

Alice verdwijnt definitief

Alice verdwijnt als merknaam, meldt Telecompaper. Klanten zijn per nieuwsbrief geïnformeerd. Alice is van Telecom Italia, dat sinds 2007 met een frisse uitstraling de Nederlandse markt wilde veroveren. Het merk Alice wordt sinds 2010 in licentie gevoerd door Tele2.

De klanten zouden onder dezelfde voorwaarden en met behoud van de huidige Alice-mailadressen overgaan naar Tele2. Alice leidde al een slapend bestaan en veel klanten zijn in de afgelopen jaren al overgestapt naar Tele2.