Anonymous hackt Noord-Korea

Een groep hackers die beweert onderdeel uit te maken van hackerscollectief Anonymous claimt het hacken van de Noord-Koreaanse staatswebsite Uriminzokkiri.com. Daarbij zouden de aanvallers 15.000 gebruiksaccounts hebben bemachtigd, inclusief wachtwoorden, e-mailadressen en geboortedata, meldt onder meer Northkoreatech.org.

De hackers beweren toegang te hebben tot het intranet van Noord-Korea en dreigen op htmlpaste.com met meer digitaal aanvalsgeweld wanneer niet aan hun eisen wordt voldaan. Dit zijn onder meer het aftreden van president Kim Jong-un, democratie en een open, vrij internet voor alle Noord-Koreanen.

iPad mini niet onderscheidend

Het Amerikaanse patenten- en merkenrechtenbureau (USPTO) heeft het verzoek van Apple voor de merknaam 'iPad mini' afgewezen. De naam zou niet uniek en onderscheidend genoeg zijn om als merknaam te worden gevoerd. De naam iPad mini is volgens het merkenrechtenbureau “louter beschrijvend", meldt de BBC na de ontdekking door PatentlyApple.com. Het bedrijf kan nog tot juli in beroep gaan tegen de afwijzing.

Apple heeft wel het Amerikaanse merkrecht op de naam iPad. De mini bevat volgens de USPTO echter geen kenmerken die in aanmerking komen voor een aparte merknaam, aangezien het een kleinere variant van de Apple-tablet is. De naam geeft dat slechts aan. De iPad-maker heeft de laatste tijd meer strubbelingen met de registratie van merknamen, zoals in Mexico en Brazilië.

Tim Cook zegt sorry

CEO Tim Cook van Apple heeft publiekelijk zijn excuses aangeboden aan Chinese klanten vanwege de slechte service, het garantierecht en de bijbehorende communicatie van zijn bedrijf. Apple belooft beterschap en zegt dat de tekortkomingen zijn te wijten aan het leerproces dat het bedrijf momenteel doorloopt in de Chinese markt, schrijft persbureau Reuters.

“Apple heeft nog veel te leren over de werkzaamheid en communicatie in China", schrijft Cook in zijn brief (Google Translate). De eerste aanpassingen die Apple doet zijn het verlengen van de garantie op de iPhone 4 en 4S, en daar duidelijker over communiceren.

Volgens Reuters is Apple bepaald niet het eerste grote buitenlandse bedrijf dat onder vuur ligt in China. McDonalds, Carrefour, Wal-Mart en KFC zijn voorbeelden van bedrijven die eerder gedwongen werden tot het maken van excuses op nationale schaal.