Boekhoudfraude HP bevestigd

Een voormalige verkoopster van Autonomy doet tegenover Business Insider een boekje open over de creatieve boekhouding bij het Britse softwarebedrijf. Virginia Briody zegt uit eerste hand te hebben vernomen hoe SaaS-contracten (Software as a Service) zo in de boeken gingen, dat zij meer omzet leken op te leveren als onderdeel van softwarelicentiedeals. De verkoopster zegt harde bewijzen te hebben.

Het kijkje in de keuken moet echter met een korreltje zout genomen worden. Briody is zelf ook in een rechtszaak verwikkeld met HP om achterstallig loon. Ondertussen onderzoekt de FBI de mogelijke boekhoudfraude, waarbij HP inmiddels 8,8 miljard dollar heeft afgeschreven.

Slechtste kwartaal HTC in 8 jaar

De kwartaalcijfers van HTC zijn zoals verwacht bijzonder mager. HTC heeft in het vierde kwartaal van 2012 een netto inkomen van 34,48 miljoen dollar gehaald, wat neer komt op de laagste inkomsten in 8 jaar tijd. Een jaar geleden haalde de Taiwanese fabrikant nog een inkomen van 364,26 miljoen dollar, oftewel ruim 10 keer zoveel.

HTC wordt verpletterd door concurrenten Samsung en Apple. Zij brengen in tegenstelling tot HTC wel met regelmaat nieuwe producten op de markt. Het huidige jaar moet een keerpunt worden, maar analisten laten Reuters weten daar weinig vertrouwen in te hebben. Allicht brengt de komst van het nieuw vlaggenschip - codenaam M7 - daar verandering in.

200 SCADA- aanvallen in 2012

Het security-orgaan US-CERT van de Amerikaanse overheid heeft het afgelopen jaar 198 cyberincidenten bij industriële systemen gerapporteerd. Daarbij ging het in 41 procent van de gevallen om bedrijven in de energiesector, zo blijkt uit het gepubliceerde rapport van het Amerikaanse ministerie van Homeland Security.

In een gezamenlijk analyse met de betrokken bedrijven zijn er 50 verschillende vormen van malware onderzocht. Daarnaast zijn ook 20 verschillende phishing e-mails bekeken en 38 hard drive images gemaakt om de omvang en tactiek van bepaalde aanvallen na te gaan. US-CERT heeft in 2012 ook twee response teams geleverd aan aangevallen organisaties.