Chinese Google Glass

Google’s Chinese zoekconcurrent Baidu bevestigt dat het bezig is met een eigen variant van Google Glass. De augmented reality–bril krijgt voorlopig de werktitel Baidu Eye mee. Woordvoerder Kaiser Kuo laat de News Service van Webwerelds uitgevrij IDG weten dat de cyberbril (met LCD-scherm) reeds in ontwikkeling is.

Net als bij Google werkt de bril met spraakbesturing en kan er desgewenst op locatie met behulp van Baidu’s zoekmachine informatie worden getoond. Daarnaast moeten er applicaties worden ontwikkeld. Onduidelijk is nog of Baidu Eye net als Google Glass op Android draait. Volgens Kuo is ook nog niet besloten of het prototype de consumentenmarkt gaat halen.

4GB-schijf met 4 platters

Seagate heeft een 4GB-harde schijf geproduceerd die 4 platters bevat. Om de capaciteit te vergroten van HDD's worden meerdere schijven (platters) toegevoegd. De meeste harddisks met een opslagcapaciteit als deze bevatten vijf platters. Deze hardware heeft er vier van elk 1 TB en is volgens Seagate daarmee 's werelds eerste 4GB-schijf met 4 platters. De HDD is daardoor iets dunner en verbruikt minder energie omdat minder platters en leeskoppen aangestuurd hoeven te worden.

Cisco lijft small cell-fabrikant in

Cisco neemt de mobiele markt erg serieus en doet de derde grote aankoop in een paar maanden tijd om zijn portfolio van voor de mobiele markt gespecialiseerde netwerkapparatuur uit te breiden. Deze keer lijft Cisco het Britse Ubiquisys in, een leverancier van onder meer self-optimizing network software (SON) die telco's gebruiken om pieken en dalen in het netwerkverkeer te optimaliseren. Daarnaast is Ubiquisys marktleider op het gebied van small cells.

Met small cells zoals femtocells wordt het signaal van mobiele verbindingen versterkt en worden reguliere telecomantennes ontlast. Small cells worden gezien als de toekomst om draadloos internet overal te kunnen garanderen. Onlangs kocht Cisco het bedrijf Intucell, waarmee de netwerkgigant zichtbaar de concurrentiestrijd met onder meer Huawei en ZTE opvoert op het moment dat er wereldwijd geïnvesteerd wordt in nieuwe mobiele netwerkinfrastructuren met de komst van LTE.