Verse Android-patentdeals Microsoft

Microsoft heeft patentdeals getekend met twee bedrijven die consumentenproducten maken op basis van Chrome en Android. Het gaat om Coby Electronics (dat internet-tv's en tablets maakt) en Aluratek (maker van e-readers en tablets met Chrome of Android). Microsoft zegt met deze deals geld te verdienen, maar verklapt niet hoeveel.

Volgens Microsoft heeft zijn IP-licentieprogramma (intellectual property) inmiddels meer dan 1100 getekende overeenkomsten. Wat Google's Android betreft, hebben onder meer giganten als Samsung getekend. Het inmiddels door Google ingelijfde Motorola heeft geweigerd. Microsoft zegt dat Android meerdere van zijn patenten schendt.

BlackBerry-klanten maken noodplannen

Zakelijke gebruikers van BlackBerry-smartphones bereiden zich voor op het einde van fabrikant RIM, meldt persbureau Bloomberg. Het eventuele wegvallen van dat Canadese bedrijf raakt namelijk ook de beveiligde datacommunicatie van die smartphones, die immers loopt via de infrastructuur van RIM zelf. Grote gebruikers, uiteenlopend van GoDaddy tot de Britse investeringsbank Thames River Capital, verkennen overstapmogelijkheden naar iOS en Android.

Detron neemt ISSUE over

Het Nederlandse ICT-bedrijf Detron ICT & Telecomgroep van ondernemer George Banken heeft ISSUE Information Technology uit Rotterdam overgenomen. Volgens Detron neemt daardoor dit jaar zijn omzet toe met 35 miljoen naar 150 miljoen euro. Detron bestaat uit een conglomeraat aan bedrijven die door George Banken in de afgelopen vier jaar zijn opgekocht.

ISSUE zal verder gaan onder de naam Detron Information Technology. Een overnamesom is niet bekendgemaakt. Beide bedrijven zeggen dat er “naar verwachting" geen personele consequenties zijn. George Banken heeft zijn bedrijf Detron in juni 2000 verkocht aan Landis, dat kort daarna met veel kabaal failliet ging. Banken heeft uit de puinhopen zijn 'nieuwe' Detron toen vormgegeven en in de laatste vier jaar flink uitgebreid.

GitHub krijgt 100 miljoen dollar

Developersite GitHub heeft 100 miljoen dollar ontvangen van investeringsmaatschappij Andreessen Horowitz. Met de investering wil GitHub meer ontwikkelaars in dienst nemen en het platform nog verder uitbreiden. Peter Levine van Andreessen Horowitz vertelt op zijn blog dat het de grootste investering is die ooit door zijn bedrijf is gedaan.

GitHub is een platform waar ontwikkelaars gezamenlijk aan code kunnen werken op een overzichtelijke manier. Het bedrijf heeft een jaarlijkse omzetgroei van 300 procent. Levine zal het huidige GitHub-directieteam gaan versterken.