Consumentenbond wil houdbare bundel

De Consumentbond onderneemt actie tegen de houdbaarheid van mobiele bundels. De bond is het niet eens met de huidige gang van zaken waarbij bel-, sms- en databundels kunnen verlopen als ze niet worden opgebruikt. De organisaties opent daarom een online petitie op zijn website voor veranderingen. Deze wil het gaan aanbieden aan de Tweede Kamer.

Het doel is om bij alle abonnementen het tegoed van zowel bellen, sms'en als internetten een jaar houdbaarheid geven. “Iedere maand raken consumenten belminuten en MB's kwijt, omdat tegoeden niet kunnen worden meegenomen naar de volgende maand. Dat moet veranderen", luidt het statement. Op de website staat overigens ook een lijst tegenargumenten van providers.

Chrome 25 uitgebracht

Google heeft de stabiele versie van Chrome 25 uitgerold op Windows, Mac OS X en Linux. Naast het patchen van 22 kwetsbaarheden in de browser, die voor de kundige vinders ditmaal bedragen tot 1000 dollar opleveren, komt Chrome 25 met ondersteuning voor de Web Speech API op basis van Javascript, bedoeld voor webontwikkelaars die spraakinvoer willen toevoegen aan hun webapps.

Chrome 25 zorgt verder voor een betere ondersteuning van HTML 5 en moet beter omgaan met WebGL. Voor Windows-gebruikers zorgt updaten een einde aan de verborgen installatie van extensies. Voor alle platformen geldt dat update automatisch binnen Chrome wordt uitgevoerd.

PayPal Here naar Europa

De Amerikaanse betalingsverwerker PayPal brengt zijn mobiele betaaldienst PayPal Here naar Europa. De betaaldienst gaat gepaard met hardware voor verschillende smartphones, aldus The Verge. In Amerika werkt Paypal Here met een speciaal opzetstukje voor onder meer Androids of iPhones en kunnen er pin- en creditcardbetalingen worden verricht.

Voor de Europeese markt gaat die vlieger echter niet op. Paypal kiest op de internationale markt voor een draadloos scanapparaat, dat werkt met een Bluetooth-verbinding. Britse bedrijven kunnen vanaf komende zomer gebruik maken van PayPal Here, daarna wordt de dienst uitgerold naar meer Europese landen. In Nederland kennen we sinds oktober 2012 Payleven, dat een soortgelijk concept hanteert.