Rechter legt Hyves-verbod op

Een rechter in Amsterdam heeft een man een socialemediaverbod opgelegd van een jaar, omdat hij een smaadcampagne voerde tegen zijn ex via onder meer Hyves en Facebook. Al eerder stapte zij naar de rechter vanwege digitale aantijgingen over onder meer pedofilie, nazisme en psychotisch gedrag. De man werd toen veroordeeld tot het verwijderen van deze berichten onder dreiging van een dwangsom.

De man bleef na dit vonnis echter kwetsende opmerkingen plaatsen op verschillende sites en daarom legde de rechter in december het verbod op waardoor de man geen online profielen meer mag bezitten. Hij moet deze verwijderen, maar alternatief kan ook de vrouw zelf naar Hyves stappen met het gerechtelijk bevel op het profiel te verwijderen. De zaak komt nu pas naar buiten, omdat er een zes weken durende appelperiode gold na het vonnis.

SDK voor Windows Phone 7.8 uit

Microsoft heeft de SDK uitgebracht voor Windows Phone 7.8, het besturingssysteem om mensen met Windows Phone 7 nog een stukje te upgraden omdat oude toestellen WP8 niet aankunnen. Dit is een module voor de bestaande SDK, zodat ontwikkelaars onder meer in de emulator kunnen testen hoe hun Live Tiles van apps in 7.5 werken in WP 7.8.

Windows Phone 7.8 is reeds verschenen op low-end toestellen als de Lumia 510 van Nokia. Volgens de laatste berichten kunnen de eerste klanten de upgrade mogelijk eind deze maand verwachten. Microsoft meldt dat nieuwe toestellen die zijn uitgerust met Windows Phone 7.8 nu worden verscheept. Diverse apparaten met WP 7.5 zoals de Lumia 800 zouden de upgrade naar 7.8 moeten krijgen.

Gartner voorspelt Big Data-teleurstellingen

Onderzoeksbureau Gartner schrijft dat de hype van Big Data zijn piek heeft gehad en dat nu een periode van desillusie aanbreekt. Onderzoekers van het bureau hebben ooit de Hype Cycle bedacht, waarin een technologische vernieuwing eerst zorgt voor grote verwachtingen en daarna voor desillusie. Pas daarna wordt het volwassen en kan de techniek efficiënt voor productie worden ingezet.

Deze teleurstelling wordt momenteel gevoeld in de implementatie van Hadoop. Organisaties hebben geen idee hoe ze deze softwarebibliotheek kunnen gebruiken om er voordeel mee te behalen, schrijft Gartner-analist Svetlana Sicular. Big Data stort dan ook nu de grote dip in van Gartners Hype Cycle. “De volgende halte is negatieve berichtgeving in de media", voorspelt Sicular.