Microsoft komt met NOOK lees-app voor Windows 8

Microsoft en Barnes & Noble vormen een gezamenlijk bedrijf geheten NOOK Media, waarin Microsoft 300 miljoen dollar stopt. De joint-venture was dit voorjaar al bekend gemaakt en de plannen zijn nu geconcretiseerd. Met de 300 miljoen dollar koopt Microsoft 17,6 procent van de aandelen. NOOK Media komt direct met een lees-app voor Windows 8, dat de boekenbibliotheek van Barnes & Noble zal ontsluiten.

Samsung haalt recordomzetten

Samsung heeft voor het vierde achtereenvolgende kwartaal een omzetrecord aangekondigd. In het net afgelopen derde kwartaal zal de operationele winst komen tussen de 7,11 tot 7,47 miljard dollar. Dat is net geen verdubbeling vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De omzet komt uit zo rond de 40 miljard dollar. Met name de verkopen van de Galaxy-lijn smartphones doet de mobiele divisie veel goed. Daar zijn de winststijgingen meer dan 120 procent, schrijft DigiTimes. Samsung meldt tevens goede omzetten in de CMOS-image sensors en mobile application processors.

Microsoft koopt authenticatiebedrijf

Microsoft koopt PhoneFactor, een klein bedrijf dat mobiele telefoons gebruikt voor de beveiliging van wachtwoorden voor websites. Als gebruikers inloggen op websites die de technologie van PhoneFactor gebruiken, krijgen ze een authenticatiecode via de mobiele telefoon. Dat kan via bellen, sms'en of een push-bericht via een app. Het bedrijfje werkte al samen met Microsoft voor de beveiliging van zijn zakelijke platforms. Het is niet bekend wat Microsoft voor PhoneFactor betaalt.