'Samsung schikt met vergiftigde werknemers'

Samsung start de onderhandelingen met belangengroep SHARPS om te praten over compensatie van zieke fabrieksarbeiders, zo meldt het Koreaanse persbureau Yonhap. Volgens de belangengroep is er een aantoonbare link tussen giftige gassen in Samsungs fabrieken en meerdere gevallen van leukemie, lymfklierkanker, hersentumoren en meer ziekten onder fabrieksarbeiders, die zonder de juiste bescherming aan het werk zouden zijn geweest.

Volgens SHARPS gaat het om een groep van 160 slachtoffers, waarvan er 60 zijn overleden. Samsung heeft volgens The Register de relatie tussen zijn fabrieken en de ziektes van werknemers tot voor kort altijd ontkent. Maar daar kwam het in 2011 van terug, toen het Koreaanse bedrijf medische hulp aanbod aan fabrieksarbeiders die ernstig ziek werden.

EU pakt prijsafspraken Telefónica aan

De Spaanse telecomreus Telefónica is aangepakt door de Europese waakhond vanwege het maken van illegale prijsafspraken met Portugal Telecom. Het bedrijf moet een boete van 67 miljoen euro betalen voor het overtreden van de antitrustregels. Ook Portugal Telecom moet 12 miljoen euro overmaken naar Brussel.

De twee bedrijven spraken af geen concurrentie aan te gaan rond de Braziliaanse mobiele operator Vivo. Dat bedrijf was tot 2010 gezamenlijk in handen van beide bedrijven. In plaats van elkaar te beconcurreren werd er een deal gesloten om elkaars thuismarkt met rust te laten. De EU onderzoekt de zaak sinds februari 2011. Telefónica, dat een netto schuld van 58 miljard euro heeft, gaat volgens Reuters in beroep tegen de boete.

Tussenversie WP 7.8 nog deze maand

Microsoft rolt nog deze maand de update uit voor gedupeerde Windows Phone 7-gebruikers die in bezit zijn van een toestel dat niet geschikt is voor het nieuwe WP 8. De beloofde tussenversie is al langer gesprekstof onder de groep gebruikers, die lang hebben moeten wachten op een upgrade.

Nadat de low-end Lumia-toestellen van Nokia eind december zijn voorzien, worden volgens Pocketgamer op 31 januari overige toestellen voorzien van Windows Phone 7.8. Gebruikers krijgen een notificatie op het scherm. Woensdag is de SDK al uitgebracht voor het mobiele OS.