Samsung trekt spionageklacht LG in

Samsung heeft de aanklacht van bedrijfsspionage tegen zes werknemers van LG laten vallen, schrijft het Koreaanse persbureau Yonhap. De werknemers van schermfabrikant LG zouden vorig jaar betrokken zijn bij de diefstal van OLED-technologieën van grootste concurrent Samsung. In een dialoog tussen directeuren Kim Ki-nam (Samsung)en Hang Sang-beom (LG) zou de lucht zijn geklaard.

Volgens het persbureau blijkt namelijk uit stukken van de Seoul Central District Court dat Samsung een document heeft toegevoegd waarin het ook die aanklacht laat vallen. De twee kemphanen hebben naast de bedrijfsspionage ook een patentstrijd over display-technologieën uit.

Rapper klaagt Yamaha aan

We blijven nog even bij de patenten. Want het bedrijf van rapper Dr. Dre heeft een aanklacht ingediend tegen Yamaha. Die fabrikant zou het design van de succesvolle koptelefoonontwerp van Beats Electronics hebben gestolen. De zaak dient bij het gerechtshof van California, zo valt te lezen op Justia.com.

De advocaten van Dr. Dre hebben Yamaha in november een brief gestuurd. Daarin wezen zij het bedrijf op de inbreuk. Het Japanse bedrijf is daar niet op ingegaan. De rapper vraagt naar verluidt een minimale schadevergoeding van 75.000 dollar, aldus Allhiphop.com.

Chrome dumpt huidige Red Hat-versie

Google kapt updates voor zijn browser Chrome af voor de huidige bedrijfsuitvoering van Red Hat Linux. RHEL (Red Hat Enterprise Linux) versie 6 krijgt vanaf het aankomende Chrome 26 geen patches meer. Developers die proefversies van Chrome draaien, krijgen nu op RHEL 6 een waarschuwing voorgeschoteld. "Google Chrome update niet langer omdat je besturingssysteem verouderd is", luidt de melding op de nu courante Linux-versie voor zakelijk gebruik.

Opvolger RHEL 7 staat gepland om in de tweede helft van dit jaar uit te komen. De huidige versie 6 is op 2010 uitgekomen en biedt bedrijven een stabiel platform dat langere tijd support geniet van leverancier Red Hat. Het blijkt nu dat Google hierin niet meegaat met Chrome, dat een Google-eigen implementatie van Adobe Flash heeft.

Red Hat-ontwikkelaar Jan Wildeboer ontdekte het aankomende update-einde. Hij klaagt dat dit gebruikers risico bezorgt, terwijl het veel eerdere Windows XP nog wel Chrome-support krijgt. Open source-nieuwssite Muktware heeft van Google te horen gekregen dat de supportstop een gevolg is van de overgang naar nieuwe functies van C++ versie 11, wat ontbreekt in de oudere Red Hat-release.

De waarschuwing dat RHEL 6 'obsolete' is": Klik voor groot Via: Red Hat-developer Jan Wildeboer.