Google Agenda gepasseerd

Google heeft zoals aangekondigd de ondersteuning voor het Exchange ActiveSync-protocol laten vallen voor consumenten. Voor zakelijke gebruikers van Google Apps zijn er geen veranderingen. Het gevolg voor de consument is dat Windows 8-gebruikers na de vandaag uitgerolde update van de applicaties Mail, Calendar en People niet langer alle data van hun Google-account kunnen synchroniseren, meldt The Verge.

Praktisch gezien betekent het dat afspraken in de Google Agenda niet meer kunnen worden gesynchroniseerd. Ook is er een beperking aan het syncen van contacten van Google-accounts, waarbij er nog slechts één account kan worden gebruikt.

Recordwinst Apple-fabriek

De Taiwanese eigenaar van de fabrieken waar Apple zijn iDevices laat fabriceren heeft het afgelopen jaar een nieuwe recordomzet geboekt. Hon Hai Precision Industry, het moederbedrijf van Foxconn, maakt bekend dat de netto inkomsten over 2012 met 16 procent zijn gestegen tot 94,8 miljard Taiwanese dollar, omgerekend circa 3,2 miljard dollar. De netto verkoop stokte op 3,9 triljoen Taiwanese dollar, meldt de IDG News Service.

Dat heeft het bedrijf vooral te danken aan de productie van iPhones, iPads en Macs. Volgens analisten maakt Apple, dat in het laatste kwartaal van 2012 nog bijna 50 miljoen iPhones verkocht, 40 tot 50 procent van de omzet van het bedrijf uit. Daarnaast bedient Hon Hai ook bedrijven zoals Microsoft, HP en Sony.

Digg: houd Reader simpel

De sociale nieuwssite Digg.com gebruikt suggesties van zijn gebruikers om het ideale platform te bouwen dat Google Reader vervangt, schrijft CNet. Google maakt onlangs bekent per 1 juli de stekker uit zijn RSS-lezer te trekken. Sindsdien zijn veel alternatieve diensten aan de slag gegaan om de vrijkomende groep Google Reader-gebruikers over te nemen.

Eén van hen is Digg, dat na een rondvraag bij zijn gebruikers 800 adviezen kreeg. De teneur hierbij is een simpele, echt snelle RSS-lezer die kan worden gesynchroniseerd op verschillende apparaten. Uiteraard moeten ook huidige Google Reader-feeds kunnen worden gemigreerd, een service die ook Google zelf mogelijk maakt.