Vorige week maakte IT-bedrijf Ordina al bekend interesse te hebben. KPN meldt dat nog meer belangstellenden zich hebben gemeld.

Het gaat in de overnamestrijd onder meer om de afdelingen die verantwoordelijk zijn voor applicatieontwikkeling en -onderhoud, zoals Getronics Business Application Services (BAS). De nieuwe eigenaar KPN wil zich richten op datacenters, het inrichten van werkplekken en adviesdiensten. Softwareontwikkeling hoort daar dus niet bij. Dit zijn grotendeels de afdelingen die Getronics in 2004 juist aankocht toen het PinkRoccade overnam. Bovendien wil KPN zich meer richten op grote zakelijke bedrijven, en minder op lokale overheden.

Geen commentaar Capgemini

Een woordvoerster van Capgemini wilde dinsdag niet bevestigen dat haar bedrijf interesse heeft in de onderdelen. "We volgen de situatie zeer nauw", aldus de medewerkster van de Franse IT-dienstverlener.

Het Financieele Dagblad meldde maandag dat Capgemini overweegt oud-topman van Getronics Klaas Wagenaar als adviseur in te zetten. Dat is opvallend want toen KPN vorig jaar Getronics overnam, eiste Wagenaar een persoonlijke positie in de raad van bestuur van KPN. Het telecombedrijf wilde echter dat de voltallige Raad van Bestuur van Getronics aftrad. Wagenaars kon toen zijn spullen pakken.

Het conflict dat daaraan voorafging, vertraagde de overname van Getronics door KPN. Klaas Wagenaar runt tegenwoordig een adviespraktijk voor corporate finance. De woordvoerster van Capgemini ontkende noch bevestigde tegen het FD de hulp van de oud Getronics-topman: "Indien wij actief worden rond de acquisitie van Getronics zullen we niet aarzelen adviseurs met specifieke kennis over fusies en overnames te gebruiken, onder wie wellicht Wagenaar."

Bron: Webwereld Bron: Techworld