Het onderbrengen van IT Solutions in de divisie Zakelijke Markt moet per 1 januari zijn voltooid. Volgens KPN is de integratie van IT Solutions in de divisie Zakelijke Markt een proces dat al in 2011 is ingezet. Omdat er vanaf 1 oktober al “een gezamenlijke benadering” komt van beide divisies, gaat CEO Zakelijke Markt John van Vianen solo leiding geven en moet CEO IT Solutions Steven van Schilfgaarde het veld ruimen. IT Solutions krijgt wel een directeur, Alexander van der Hooft, die met een plan moet komen voor de verdere integratie van IT Solutions in Zakelijke Markt

De divisie IT Solutions stond voor 1 januari van dit jaar bekend als Corporate Market. De divisie levert technologie voor datacenters, werkplekbeheer en consulting. De delen van Corporate Market die niet overgingen naar IT Solutions werden toen al naar de divisie Zakelijke Markt verplaatst. Corporate Market heette voor 2012 nog Getronics, dat toen werd gestript van zijn buitenlandse activiteiten. Die zijn in delen verkocht.

Naam Getronics verdween in 2011

Getronics verdween in 2011 als merknaam en toen kondigde Eelco Blok, CEO van KPN, al aan dat dat in 2007 overgenomen bedrijf zou worden geïntegreerd in de aparte divisies van KPN.

In de periode dat KPN Getronics onder zijn hoede heeft, heeft het hoofdzakelijk tegenwind gehad. In de loop der jaren zijn er diverse ontslagrondes geweest, waaronder een beruchte ontslagronde waarbij 9000 man personeel bevend een uurtje thuis bij de telefoon moesten zitten in afwachting van een mogelijke ontslagbelletje. Uiteindelijk kregen 700 werknemers het fatale telefoontje.