Kruidvat claimt de goedkoopste aanbieder van prepaid mobiel bellen in Nederland te zijn. Een gesprek kost 14 cent per minuut bij de drogisterijketen. Mobiel internet is ook mogelijk (59 cent per MB, 11,90 euro per MB in het buitenland).

Kruidvat zegt dat uit de tariefvergelijking prepaid van Bellen.com blijkt dat ze de goedkoopste zijn. Hoe ze precies tot deze conclusie komen, is onduidelijk. Ook andere aanbieders hanteren immers een minuuttarief van 14 cent, en eentje (Simyo) zit daar zelfs 4 cent onder.

Bellen.com

Volgens Ben Woldring, oprichter van Bellen.com, klopt het dat Kruidvat gemiddeld genomen het voordeligst is voor 1 minuut bellen. "Voor aanbieders die de eerste minuut volledig berekenen (i.p.v. per seconde afrekenen of een starttarief berekenen), werken we met een toeslag van 18 procent gebaseerd op onderzoek naar gemiddelde kosten bij mobiele bellers. Anders zouden aanbieders zonder starttarief maar met eerste minuut afrekening (zoals Kruidvat), altijd bovenaan komen te staan terwijl in de praktijk een beller, juist door die eerste minuut afronding, gemiddeld 18 procent meer minuten in rekening gebracht krijgt dan dat hij/zij feitelijk heeft gebeld. Het minuuttarief van Kruidvat is echter dusdanig laag, dat ze ondanks deze toeslag alsnog op 1 zijn beland."

Supermarktketen Aldi startte medio 2009 al met prepaidtelefonie, ook als zogeheten MVNO (mobile virtual network operator) op het netwerk van KPN. Ook Hema verkoopt prepaidtelefonie. Deze twee winkelketens bieden alleen tegoed voor bellen aan, niet voor mobiel internet.

Update 11.05 uur Met commentaar Ben Woldring van Bellen.com