Dat meldt het financiële persbureau Bloomberg op basis van anonieme bronnen. De onderhandelingen over een overname zijn naar verluidt al enkele maanden bezig. Dell verkeert in zwaar weer, mede door de dalende pc-verkoop.

Door de berichtgeving van een potentiële overname steeg de aandelenkoers van Dell met bijna 13 procent. Inmiddels is de beurshandel in aandelen van Dell, tijdelijk stil gelegd.

Banken benaderd

Investeringsmaatschappijen TPG Capital en Silver Lake worden genoemd als betrokken partijen. Volgens Bloomberg zijn ook diverse grote banken al benaderd voor de financiering van de overname. Deze gesprekken zijn cruciaal voor het verdere verloop van de mogelijke beursexit van Dell, dat eind vorige week nog een marktwaarde van 18,9 miljard dollar had.

Dell zakt al geruime tijd terug op de pc-markt. Terwijl concurrenten Lenovo en HP minder last lijken te hebben van de dalende verkoopcijfers, schrijft Dell kwartaal na kwartaal tegenvallende cijfers. Volgens onderzoeksbureau Gartner daalde de pc-verkoop van Dell in het vierde kwartaal met 21 procent naar 9,2 miljoen stuks. Dell verloor in 2012 een derde van zijn waarde op de Amerikaanse aandelenbeurs Nasdaq.

Grote overnames schaars

CEO Michael Dell staat ondanks alle tegenslag nog altijd aan het roer. De oprichter van het bedrijf, die in 2010 veel kritiek ontving na een schikking met de Security en Exchange Commission omtrent boekhoudfraude, heeft nu 15,7 procent van de aandelen in handen.

Mocht het daadwerkelijk tot een private overname komen van het bedrijf , zou dat de grootse 'buyout' in de technologiesector zijn sinds 2007, toen First Data Corp. voor ruim 25 miljard werd overgenomen.