Vind je de Netflix-sokken al een brug te ver? Ga dan maar even rustig zitten want deze muzikale tampon gaat nog twee stapjes verder.

Het is al verscheidene keren onderzocht door verschillende instanties en onafhankelijke wetenschappers. Foetussen reageren op muziek en geluiden van buitenaf. Deze schijnen veelal een positief effect te hebben op de ongeboren vrucht. Uit de laatste studie van Barcelona Gynecology Clinic Institut Marquès is gebleken dat foetussen al geluiden kunnen horen vanaf de zestiende week.

En zie daar, de Babypod is geboren. Een apparaatje dat je, op dezelfde manier als een tampon, inbrengt en aansluit op je muziekspeler. Doordat het apparaat dicht bij het hoofdje van de foetus ligt, kan het de muziek "luid" (max. 54 db) en duidelijk horen zonder vervormingen of demping. Hierdoor zou de Babypod een stuk effectiever zijn dan het plaatsen van een koptelefoon of speakers tegen de buik.

Concert

Er is zelfs al een concert gegeven voor de eerste groep foetussen. Een Spaanse zangeres genaamd Soraya entertainde de pre-kids met kerstliedjes terwijl via ultrasound de reacties van de foetussen in de gaten werd gehouden.