Whitman, die nu de baas is van HP Enterprise, dat een rechtstreekse concurrent is van Dell, heeft in een memo aan haar personeel geschreven dat het voor Dell en EMC een hele klus wordt om hun productportfolio's te laten samensmelten. Dat schrijft CRN.

Het wordt een chaos, meent Whitman. Producten, diensten en personeel zijn hun voortbestaan binnen Dell niet zeker, partners die de producten en diensten moeten verkopen weten niet waar ze aan toe zijn en de klanten raken in verwarring.

Voorspelbare blabla

Het zijn de bekende woorden van een concurrent die ziet dat er in zijn markt heel wat gebeurt en daar een slaatje uit probeert te slaan. Ook denkt Whitman waarschijnlijk dat ze het eigen personeel een hart onder de riem moet steken nu het dadelijk wordt geconfronteerd met een marktmacht die alleen maar sterker wordt.

Volgens Whitman moet Dell alleen al aan rente 2,5 miljard dollar per jaar betalen voor de schulden die het aangaat om EMC te kopen. Dat heeft volgens haar een verwoestend effect op de organisatie van Dell en dan vooral op R&D.

"Wij hebben al een voorsprong van twee jaar op de concurrentie en dat wordt alleen maar meer", toetert Whitman nog even tot besluit.

Zie ook: 5 gevolgen van de overname van EMC door Dell