De lancering die gepland stond voor december, zal nu op een nog te bepalen dag in het eerste kwartaal van 2008 plaatsvinden. Het is onduidelijk of Windows Server 2008 gereed zal zijn op 27 februari, als Microsoft een groot 'launch event' houdt.

"Het ontwikkelteam is er op gericht om de rtm (release to manufactering) te laten plaatsvinden voor het 'launch event'", aldus Helene Love Snell, group product manager van het Windows Server-team, tegenover Network World. "Maar we gaan het product niet verschepen als het nog niet klaar is."

Microsoft is wel van plan om binnen enkele weken een release candidate Windows Server 2008 uit te brengen. Mogelijk verschijnt er aan het eind van dit jaar nog een tweede release candidate. Het uitstel van Windows Server 2008 heeft mogelijk ook gevolgen voor andere producten die voortbouwen op de software, verwacht analist Al Gillen van IDC. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om virtualisatietechnologie en Centro (het serverpakket voor middelgrote bedrijven).

Volgens Microsoft zal de vertraging van Windows Server 2008 inderdaad gevolgen hebben voor de lanceerdatum voor de Windows Server Virtualisation (WSV) add-on. Het plan is nog altijd om de WSV bèta gereed te hebben bij de rtm van Windows Server 2008. De virtualisatiesoftware moet vervolgens binnen 180 dagen worden gelanceerd. Bron: Techworld