Vorige versies van de software boden al wel de mogelijkheid de antivirusproducten van andere fabrikanten te beheren. Op verzoek van gebruikers zegt de fabrikant nu naast de beheerfunctionaliteit ook de scanmogelijkheid te hebben ingebouwd.

"Onze klanten willen dat we ook antivirusfunctionaliteit in onze producten integreren", zegt Dave Taylor, vice-president bij Landesk. "Deze functionaliteit en het vermogen om geïnfecteerde en verdachte bestanden in quarantaine te zetten of te versleutelen, verhogen het beveiligingsniveau.

De managementsoftware omvat onder meer Landesk Security Suite, Landesk Server Manager en Landesk Handheld and Embedded Device Manager.

Vista

Volgens de fabrikant is de nieuwe versie voorbereid op een eventuele migratie van desktops naar Windows Vista. Zo ondersteunt versie 8.7 de Ximage-tool. Met Ximage kunnen systeembeheerders een Vista-image uitpakken of inpakken.

Voor deze images maakt Microsoft gebruik van zijn nieuwe bestandsformaat voor images van Vista (Windows imaging format, wim). Deze wim-bestanden zijn toegankelijk via Ximage en kunnen meerdere images bevatten. Om ruimte te besparen worden alleen de wijzigingen opgeslagen. Bron: Techworld