Een nieuwe tactiek om concurrenten Cisco Systems en EMC te vloeren, zo maakt Oracle-topman Larry Ellison verrassend genoeg bekend. Ook geeft de oud-CEO en tegenwoordig CTO schoorvoetend toe tegenover PCWorld dat de koopprijs voor Oracle-systemen "een belemmering" is geweest voor sommige klanten, en dat het wel wat minder kan.

Lees ook:

Larry Ellison verkiest zeilrace boven keynote 'Vertrek' Ellison is één grote façade De beste quotes van Larry Ellison

De drie leveranciers verkopen alle geconvergeerde systemen die servers, storage, netwerken en software combineren tot gemakkelijke pre-built systemen met verbeterde prestaties. Maar terwijl Oracle altijd grote, krachtige systemen met een prijskaartje leverde, gingen Cisco en EMC via een joint venture (VCE) voor 'startpakketten' met goedkope 2-socket x86 servers.

De beste manier...

Juist die laatste zijn een grote trend in datacenters, aldus Ellison, die ruiterlijk toegeeft dat Cisco en EMC "erg succesvol" zijn geweest. Hij gooit het daarom bij Oracle over een andere boeg. "We hebben een nieuwe strategie. We gaan strijden voor die 2-socket datacenter core business. En zover ik kan vertellen, is de beste manier om te concurreren het hebben van de laagste prijs."

Een aloude wijsheid. Goed dat Ellison daar nu ook achter is.